Välkommen till
Mel’s Glassbar och Café!

Öppet 7 dagar i veckan året runt med undantag för begränsat öppethållande vissa röda helgdagar.

Det här är ett ställe för dig som förväntar dig en lättare lunch, gott fika med bakverk, smörgåsar och annat gott samt en fantastiskt god glass i en unik miljö! Handikappsanpassat. Hundar är välkomna bara de hålls kopplade. Som hundägare vet du att det kan finnas andra som är rädda för hundar så var lite försiktig med hur du hanterar din vovve inne hos oss. Vatten och nån liten bit leverpastej bjuder vi på (till hunden alltså).

Här har vi gott kaffe, thé, choklad och ett stort urval av kalla drycker. Gillar du något gott till kaffet har vi många bakverk att välja på. Vill du ha en lättare lunch kan vi erbjuda sallad med vitlöksbröd, matpajer, lax- och skagenwraps, varma mackor, pannkakor med sylt & grädde. Vi har även frallor, vår berömda lyxräksmörgås ELVIS med rikligt med handskalade räkor, stenbitsrom och rödlök samt andra matiga smörgåsar med pålägg som ägg & ansjovis, köttbullar, leverpastej, salami & brie för att nämna några. Beställ en egen variant – vi gör mackan som du vill ha den. Veganska, gluten- och laktosfria alternativ finns och för dig som har diabetes eller vill dra ner på sockerintaget har vi alternativ utan tillsatt vitt socker.
Kom hit och unna dig lite av det goda i livet!

Allt går även att få som TAKE AWAY! Ta hem till dig och familjen eller överraska någon som du vet sitter hemma!

CORONA: Känner du dig inte kry stannar du hemma. Vi är mycket medvetna om att Coronapandemin inte är över och arbetar efter alla rekommendationer som ges från våra myndigheter. Personalen i café & glassbar håller rent på alla tänkbara ytor samt i lokalen allmänt. Vi är även extremt noga med vår egen hygien. Hos oss är det gott om utrymme och vi har sittplatser med bra avstånd till andra. Handsprit finns för våra kunder att använda.

OBS! Ny regel från 1 juli 2021: MAX 8 PERSONER vid samma bord, i samma sällskap, får sitta tillsammans. 

GLASS I STORA LASS!

I vår glassbar serverar vi kanongod Rättviksglass från Dalarna. Välj kulglass bland våra drygt 20 smaker och ät i våffla eller i bägare. Svårt att välja? Inga problem, det är bara att komma tillbaka och pröva nya smaker flera gånger. För att göra din glassupplevelse mer spännande har vi även en mängd toppings att välja på!

Vi har även laktosfri sorbetglass och vegansk glass i några olika smaker.

Pröva dig också igenom vår meny av spännande glassrätter. En ”Corvette Split”, en ”Good Cop Bad Cop” eller kanske en ”Pink Cadillac” kan passa? Ska ni fixa möhippa eller svensexa eller ha kungligt festligt kan ni beställa en ”Big Block” som serveras med 20 glasskulor, grädde och olika toppings. En utmaning? Javisst!
Testa en supergod MILKSHAKE! Du komponerar den själv genom att välja smak. Blanda lite smaker  eller satsa på din favoritsmak! Så gott!

Glass i kulform och som milkshake går att få som TAKE AWAY! Glöm inte att välja dina toppings!

Fiket öppnar kl 09.00 på lördagsmorgnar, alltså tidigare än bilförsäljningen som öppnar 10.00.

På söndagar är fiket öppet 10.00-16.00. Bilförsäljningen är stängd men bilarna finns ändå att titta på i bilhallen.
På onsdagskvällar året runt är det alltid Cars and Coffee och öppet till 20.00. Under sommarsäsong kommer många besökare i sina finbilar och på sina MC för att ha en trevlig stund tillsammans.

Ordinarie öppettider Mel’s Coffee Shop:

10.00 – 18.00 måndag
10.00 – 18.00 tisdag
10.00 – 20.00 onsdag Cars and Coffee 16.00 – 20.00
10.00 – 18.00 torsdag
10.00 – 17.00 fredag
09.00 – 16.00 lördag
10:00 – 16:00 söndag
Avvikande öppettider vid helgdagar etc, se under Kontakt.