TILL SALU: Ford Mustang Convertible Shelby GT 500 Eleanor Clone 1968
TILL SALU: Ford Mustang Convertible Shelby GT 500 Eleanor Clone 1968

Ford Mustang Convertible 1968.
Byggd 2005 som en Shelby GT 500 Clone med ”Eleanor” front för att likna bilen från filmen Gone in 60 seconds med Nicolas Cage.
Performance byggd 390 cui, med Edelbrock insug Holley förgasare och Cobra Le Mans 428 ventilkåpor. Lustgas med tub i bagageutrymmet ej provad av oss.
Manuell 4-växlad med Hurst spak.
9 tums bakaxel med diffspärr. Servostyrning. Skivbromsar fram och trummor bak med servo. Väghållningssats bak och fram från Maier Racing. Förstärkningsstag i motorutrymmet från Maier Racing. Träratt. Trepunkts rullbälten fram och midjebälten bak. Elhissar fram och bak.
Inredning i svart vinyl med Caroll Shelby broderat på ryggstöden. Störtbåge klädd i svart vinyl.
Stereo med CD slutsteg och bashögtalare i bagageutrymmet.
Elektrisk cabriolet i svart tyg.
Lackerad i solid vit med lackade svarta ränder på huv och baklucka samt GT500E stripes i underkant. Karossen är modifierad med glasfiberdetaljer för att likna en Shelby samt front med stora extraljus för att likna filmbilen ”Eleanor”.
Dubbelt avgassystem med utblås bakom dörrarna ger ett kraftfullt muller. Shelby fälgar med spinners och 245.45.17 däck med c:a 6 mm mönsterdjup. Detta är en välbyggd bil med en motor som ger massor med kraft och vrid för underhållande körning med omdöme. Väghållning anpassad för motorns kraft så att bilen går rakt och stabilt på vägen.
Motor utbytt T31A inskrivet hos Transportstyrelsen.
Besiktigad 26/4 2018 och nu besiktningsbefriad.

Pris: 650.000

Vi friskriver oss från eventuella felskrivningar. Alltid testprotokoll & 100 stycken bilder på alla våra bilar. Se alla våra bilar filmade på vår Youtubekanal. www.youtube.com/melsgaragesweden

För fler bilder och info gå till Bytbil eller Blocket.
På Bytbil finns fler bilder än på Blocket!