TILL SALU: Ford Mustang Fastback GT K-CODE 1965
TILL SALU: Ford Mustang Fastback GT K-CODE 1965

Denna bil är en av få tillverkade Ford Mustang Fastback som är både en GT och med K-code i chassinumret. Enligt uppgift var det bara ca 1 % Mustanger med K-code som tillverkades mellan åren 1965-1967. Av detta kan man dra slutsatsen att kombinationen Fastback GT + K-code är ännu färre tillverkade.

Det här är således en eftertraktad Ford Mustang Fastback GT K-code som är svår att hitta i dag, dessutom i ett enastående fint skick. Matching number V8 289 Hi performance med det ovanliga Cobra option kitet med Ford dubbelförgasarinsug med dubbla Carter 4 portsförgasare, Cobra ventilkåpor och djupare Cobra competition aluminiumoljetråg.
4-växlad manuell top loader close ratio med samma nummer som chassinumret med Hurst spak och hydraulisk koppling.
9 tums bakaxel med 3.50 utväxling och diffspärr. Borgeson styrservo. Tonade rutor. Retroradio med AUX. Ponyinredning i matchande vit och blå vinyl i mycket fint skick. Nytt krom och lister. Nytt Arvinode avgassystem med H-rör och utblås genom bakre sandplåt.
Proffslackad i kulören Caspian Blue.
Styled Steel Wheels med 205.70.14 BF Goodrich däck med vit text och 8 mm mönsterdjup. Likadan fälg med nytt däck finns som reservhjul.

Detta är en helrenoverad Mustang Fastback GT. Vi har kontrollerat allt som går för att ta reda på om det är en äkta GT och vi kommer fram till att det är en äkta GT.
Utöver GT utrustningen har bilen Rally Pac och mittkonsol i matchande kulör med träimitation och Deluxe träratt. Bilen har rätt slangar, slangklämmor, autolite generator, ID-tag på dubbelbrytarfördelaren och färgmärkning på underredet som det såg ut när bilen lämnade fabriken. Ford Mustang GT kännetecknas bland annat av grövre krängningshämmare, hårdare fjädrar, heavy duty stötdämpare, instrumentpanel med 5 runda mätare, dimljus där även bakljusen tänds samtidigt, skivbromsar fram, dubbelt avgassystem med trumpetliknande utblås genom bakre sandplåt, GT emblem och GT stripes.

K-code innebär 289 Hi performance motor på 271 hk med bl a mekanisk kamaxel och dubbelbrytarfördelare.
Dessa bilar kom endast med manuell växellåda och 9 tums bakaxel med diffspärr.

Bilen är mycket omsorgsfullt och fint renoverad och dessutom uppgraderad med styrservo och hydraulisk koppling för en bättre körupplevelse. Bilen går bra på vägen och känns tight och bra samt drivlinan fungerar utmärkt över hela varvtalsregistret. Besiktningsbefriad.

Pris 749.000 kr

Vi friskriver oss från eventuella felskrivningar. Alltid testprotokoll & 100 stycken bilder på alla våra bilar. Se alla våra bilar filmade på vår Youtubekanal. www.youtube.com/melsgaragesweden

För fler bilder och info gå till Bytbil eller Blocket.
På Bytbil finns fler bilder än på Blocket!