TILL SALU: Pontiac Catalina 2+2 Convertible 1965
TILL SALU: Pontiac Catalina 2+2 Convertible 1965

Bilen köptes 2013 från Arkansas av nuvarande ägaren av en 73 årig man som ägt bilen i 38 år varav de sista 20 åren har den stått still i garaget. Bilen var helt original men matt i lacken och allmänt smutsig men i ett mycket fint skick.


V8 421 borrad till 428 4V. Automat TH400.
GM 10 bult Safe-T-Track diffad bakaxel med 3.23 utväxling. Trummor runt om med servo. Servostyrning. Hi jackers. Elhissar fram & bak. Elöppning av ventilationsrutorna. Elcab. Elstyrd förarstol. Rallyinstrument dvs en oljetryck/vatten temp i mätarhuset. Bilen har den dyra AM-FM originalradion med Verbra-Phonic speaker system som är simulerad stereoeffekt då stereo inte kom förrän 1966. Därtill elantenn. Varvräknare original på v-sida om Custom Support Steering Wheel som var två eftertraktade originaldelar.
2 punkts rullbälten fram. AC bortkopplad men alla delar följer med.
2014 lackerades bilen om i originalkulören Mayfaie Maize som är en ljusgul fräsch kulör och ny matta lades in. En komplett inredning med dörrsidor fram och bak samt nytt cabskydd sattes in 2016.
Motorn renoverades 2018 och borrades till 428cui med nya kolvar oljepump lager även ny kamaxel och vattenpump. Topplocken renoverades. Putsade kanaler. Nya ventilfjädrar och nya rullvippor. Rullvippor kamaxel och lyftare från Lunati. Edelbrock RPM insug och Edelbrock AVS2 förgasare. Tändning med MSD strömfördelare. Tändspole tändkablar och ceramisk coating. De flesta originaldelar från motorn typ kamaxel, insug, förgasare och grenrör finns och följer med.
Växellådan renoverades 2017 med nya band och allt som ingår.
Nya stötdämpare fram och renoverad framvagn med nya bussningar i bärarmar. Nya kulleder uppe och nere.
Cab och gummilister byttes i augusti 2020. Avgassystem med Dougs headers samt Magnaflow ljuddämpare med X-pipe. Originalfälgar med kapsel och 215.75.14 däck med 6 mm mönsterdjup.

Bilen var ordentligt påkostad vid leverans då den har en mängd extra utrustning. Det är en ovanlig bil då det tillverkades endast 11521 Catalina med W51 option 2+2 varav 205 st hade automat. Hur många cabbar som gjordes har vi inga uppgifter på men kännare i USA pratar om ca 2500 st. Det är inte ofta man möter en 2+2 cab i Sverige. Bilen har levt ett lugnt liv i USA innan den kom till Sverige och blev renoverad till det fina skick den är i dag. Fungerar utmärkt i drivlinan som på vägen.
Besiktningsbefriad.

Lite allmän info att läsa runt Catalina 2+2 https://auto.howstuffworks.com/1965-pontiac-catalina-2-plus-2-convertible.htm

Pris: 575.000 kr

Vi friskriver oss från eventuella felskrivningar. Alltid testprotokoll & 100 stycken bilder på alla våra bilar. Se alla våra bilar filmade på vår Youtubekanal. www.youtube.com/melsgaragesweden

För fler bilder och info gå till Bytbil eller Blocket.
På Bytbil finns fler bilder än på Blocket!